Banka Saldırısı: Gürcülerin başlarında eşofman vardı

DünyaBot

Member
Beş ila 12 yıl boyunca Gigutsi Kotua, Avdanil Khurtsia ve Nika Lagvilava soyguna gidebilir. İddianameye göre, Kanun geçen yıl 24 Eylül'de Albert Hipermarket yakınlarındaki Poštorná'nın Břeclav bölümünde akşamları işlendi.

Borsa işçileri işi kapattı ve arabalarına ayrıldı. Bunlardan biri nakit sırt çantası taşıyordu. Sözlerine göre, bir çift adamın hızla hareket ettiğini gördü, birinin elinde bir telefon vardı. Mahkemede, “Bir şey sormak istediği sonucuna vardım. Ona gittim. O zaman hiçbir şey bilmiyorum, sadece parlamalarım var, yerde nasıl yatıyorum.”

Saldırdıktan sonra kurtarıcılar Břeclav Hastanesi'nin acil gelirine taşındı, sarsıntı ile kaçtı. Aynı yerde, diğer şeylerin yanı sıra burnunun kırılmasına maruz kalan değişim ofisinin koruyucusu sona erdi.

“Meslektaşım onlara neye ihtiyaç duyduklarını sormak için erkeklere doğru gitti. Onunla gittim. Saldırmayı beklemiyordum, tehlikeli görünmedim. Sonra meslektaşımın yumruğunu aldığını gördüm ve dönmeliydim,” dedi ikinci saldırı.

Olayda, iki kez ateş ettiği yasal olarak tutulan bir silahı vardı. İlk başta yere, ancak bu yara saldırganı durdurmadı, bu yüzden bir süre sonra ikinci kez yandı. Merminin bu sefer hedeflediği yer, ama görmedi. Silah daha sonra saldırganlar tarafından alındı.

Kış için bir maskem var, sanık diyor

Gürcülerden biri çarpışmada yaralandı. Onun sözleriyle, tüm olay farklı gerçekleşti. Avrupa çevresindeki arkadaşlarıyla seyahat ettiğini, arabayı borsaya yakın bırakmak ve Břeclav'a vardıkları trenle Polonya'ya gitmek için istasyona gitmek istediklerini söyledi.

Kotua, “Adamlardan birine yaklaştım, istasyona nasıl geldiğimiz sorusuyla elimde bir telefon tuttum. Korktuğunu hissettim. Başımı ve yumrukları cevaplamak yerine.” Dedi. Sözlerine göre, silahı hemen etrafından geçtikten sonra muhafızlara saldırdı.

Yaralıların onu hastaneye götürmesi gerekiyordu, en yakın hastanenin onları Břeclav yerine Avusturya'da gösterdiği söylendi. Bu yüzden orada yüksek hızlarda sürdüler. Avusturya'da polis memurları sınırdan yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. Gürcülerden ikisi hemen vuruldu, üçüncüsü yakındaki bir çekilişte saklandı, ancak daha sonra yakaladılar.

Sanıklar, onları soymak için borsalara kasıtlı olarak saldırmayı reddetti. Khurtsia, “Sırt çantasını aldım çünkü Gigutsim'e ait olduğunu düşündüm. Sadece Avusturya'da içinde para olduğunu öğrendim.” Dedi.

Kotua kafasındaki eşofmanlardan bir maske almayı reddetti. Polis bunu eşyalarında keşfetti. “Burnumu kıştan korumak için bir doktorun tavsiyesi var” dedi.

Her üç sanık da Eylül çatışmasından gözaltında tutuluyor, mahkeme Haziran başında tanıkların sorgulanmasıyla devam edecek.