‘Aynı yerde iki kez oynamak sürpriz oldu’ | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

Bhubaneswar: Odisha’da düzenlenen erkekler hokey dünya kupası, gürültülü bir kalabalık, harika tesisler ve heyecan verici bağlarla şimdiye kadar büyük bir başarı oldu. Hindistan ile İngiltere arasında Pazar günü yeni inşa edilen Birsa Munda Stadı’nda oynanan maçı 20 binden fazla kişi izledi. Ancak, Hindistan’ın iki yıl üst üste Dünya Kupası’na ev sahipliği yapması bazılarının kaşlarını kaldırdı. Hindistan, sadece 2018’de değil, Yeni Delhi’de düzenlenen ve Avustralya’nın şampiyon olduğu 2010 baskısına da ev sahipliği yaptı.
Geçenlerde bir oyuncu Belçika gazetesine verdiği röportajda fikrini çok net bir şekilde dile getirdi. La Libre. Takımın bir parçası olmamasına rağmen, Elliot van StrydonckEn son 2016 Rio Olimpiyatları’nda Belçika için forma giyen, yakın tarihli bir röportajda Hindistan’ın Dünya Kupası ev sahipliği haklarını “paranın gücü” sayesinde aldığını söyledi.
Arjantin teknik direktörü Mariano Ronconi düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Bu benim dördüncü Dünya Kupası ve Hindistan’daki üçüncü. Burada oynamayı seviyorum ama aynı yerde iki kez üst üste oynamak sürpriz oldu. Ancak (Kalinga) stadyumuna ve Rourkela’daki yeni stadyumu nasıl inşa ettiklerine baktığımda, bunu neden yaptıklarını anlayabiliyorum.”
Bu arada Van Strydonck, ‘La Libre’ gazetesinin “Bir sporun aynı ülkede son dört dünyadan üçünü oynamayı nasıl kabul etmesi mümkün olabilir?” sorusunun ardından açıklama yapmıştı.
“Paranın gücü. Belçikalılar Hindistan’ı ve yükümlülüklerini iyi biliyor. Suya ve mamaya dikkat etmelidirler. Rutinleri var. Hindistan’ın hala böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olması üzücü. Ancak Hindistan, stadyumları her gün 20.000 koltukla doldurabilen tek ülke. “Atmosfer garantilidir. Üstelik Hero of Odisha gibi küresel sponsorlara güvenebilen tek ülke. Seçim finansal açıdan mantıklı, ancak spor adaleti için haksızlık. Red Lions 4 yılda her şeyi kazandı,” dedi Van Strydonck, The Indian Express’in aktardığına göre La Libre’ye. tnn