Antrenör ve Pernica, Zbrojovka'nın büyük galibiyetinin ardından yeterince aksilik yaşandığını bildirdi

DünyaBot

Member
“Kendimi iyi hissettim, bacağım tutuyor. Bu, bugün benim için belirleyici ve önemliydi. Benim zevkime göre çok fazla teknik kusur vardı, ancak bunlar baharda ince ayarlanacak” dedi. Geçen yıl Pilsen'de oynarken dizinden ciddi bir sakatlık geçiren 33 yaşındaki stoper.

Zbrojovka ona sadece savunmada değil, Pernica'nın tereddüt etmeden üstlendiği öncü bir rol vaat ediyor. “Antrenmanlarda da oyunu bir şeye benzeyecek şekilde yürütmeye çalışıyorum. Futbol duygu ve yönetim işidir, sahada birbirinize anlatmanız, susmamanız gerekir. Dediğim gibi kusurlar var ama beş hafta (ikinci ligin ilk bahar maçına kadar) bunların ince ayarını yapmak için yeterli bir süre” diyerek sahaya dönüşünü değerlendirdi.

Boskovice yerlisi ilk yarıda üzerine düşeni golsüz yaptı, beş golün tamamı taraf değişikliğinden sonra atıldı.

Zbrojovka'nın hazırlanmasında hala ortadan kaldırılması gereken çok şey olduğunu özeleştirel olarak değerlendiren tek kişi Pernica değildi. Hodonín'in oyuncuları Ocak ayındaki üç düellonun toplamından daha fazla gol atsa da yardımcı antrenör Josef Mucha da oyundaki hatalara dikkat çekti.

“Bence hâlâ çok sayıda, hatta yanlışlıklar vardı. Hassas oynanması gereken suni çimde çok başarılı oldular. Kombinasyonda yanlışlıklar da bize eşlik etti. Bu kadar çok gol attığımız için mutluyuz, oyuncuların psikolojisi için bu gerekli. Ancak özellikle ilk yarıda savunma için çok fazla kullanılmayan ataklarımız, ofsayt durumları ve özensizlik kombinasyonu yaşadık” diyerek üçüncü ligdeki rakibi Mucha ile maçın gidişatını özetledi.

Forvet Jakub Řezníček ve orta saha oyuncusu Ondřej Pachlopník'in çekilmesi de Brno takımı için bir rahatsızlıktı. “Rezňa'nın bir bacağı var, bu yüzden değiştirmeyi tercih ettik. Ve Ondra yanlış adım attı. Bu durumda bile ciddi bir şey olmayacağına inanıyoruz” dedi Mucha.

Özellikle kendisinden sonra kenar çizginin yanındaki duvara kayan Pachlopník'in oyuncu değişikliği, oyuncular ve Zbrojovka için oldukça çaresiz görünüyordu.

Gyamfi solda duruyordu

Brno takımının kış antrenmanının ilk kısmı hafta sonu sona erdi. Hodonín'e karşı iki tam onbir değişmedi, ancak bazı oyuncular doksan dakikanın tamamını, diğerleri ise en az bir saat sürdü.

“Kadroyu zaten farklı şekilde böldük, çocuklar da B takımında oynamaya gittiler. Cuma günü savunmamızı sınayacak daha zorlu bir rakip olan Žilina ile karşılaşacağız. Bu konuda hâlâ çok çalışmaya ihtiyacımız var,” diye baktı Mucha.

Her şeyden önce, Slovakyalı Skalica, Mucha'nın da bildiği kış Tipsport Kupası maçında Brno savunmasındaki bir takım zayıflıkları ortaya çıkardı. “Bu, oyuncuları temsil etmek ve erişimle ilgili. Gereksiz yere uçmamak, topu temiz bir şekilde almak, bu konuda daha da iyi olmamız gerekiyor. Zaman içinde nasıl hareket edeceğimizi, boşlukları nasıl kapatacağımızı hâlâ bilmiyoruz, Skalice'nin altı golü bunu kanıtlıyor,” diye açıkladı baş antrenörün asistanı Tomáš Polách.

Defansif olarak Brno uygulama takımı Cumartesi günü en fazla oyuncuyu rotasyona tabi tuttu, Zbrojovka'nın geçen hafta Danimarkalı Esbjerg'den sezon sonuna kadar kiralandığını onayladığı 20 yaşındaki Ganalı çaylak Foster Gyamfi'nin de aralarında bulunduğu sekiz bek yavaş yavaş sahaya çıktı. aktarma seçeneği.

“Çok yönlü olmam, stoper veya sol bek olarak oynayabilmem benim avantajım. Gyamfi, kulübün internet sitesine verdiği demeçte, savunmayı merkezden kontrol edebildiğimde keyif alıyorum, bu bana biraz daha yakın, ancak ihtiyaç duyulan yerden başlıyorum.” dedi.

Stoper olarak gelmesine rağmen Brno arka hattının sol kanadında görev aldı. Orada Zbrojovka “ayakkabıyı daha çok yakıyor”. “Yeterince stoperimiz var, şimdi onu açıkça sola yerleştirdik. Foster solaktır, orada başarılı olabilir. Zamana ihtiyacı olacak, bir perspektifi var” dedi Mucha, görev süresi hakkında.

Çatlak yer aramaya devam ediyor

Şaşırtıcı bir şekilde, defans oyuncusu Jan Štěrba, Ocak ayındaki önceki üç maçta olduğu gibi bir sonraki maçta da Zbrojovka adına yeniden başladı. Kulüp yönetimi onun ayrılması konusunda anlaşsa da, kendisi antrenmanlarda oynuyor ve bu da diğer şeylerin yanı sıra Brno'nun defans oyuncularının yarılar boyunca rotasyon yapmasına olanak tanıyor.

“Ben bir Zbrojovka oyuncusuyum ve bunu nasıl kullanacakları koçlara kalmış. Eğer onlara fayda sağlıyorsa benim için de sorun yok. En azından başkalarına sağlıklı olduğumu ve katılabildiğimi gösterebilirim” dedi 29 yaşındaki savaşçı.

Yılın başında Slovak Zlaté Moravce ile yakındı ancak sonunda Teplice'den Soufian Dramé'de karar kıldılar. “Ben de bakmaya devam ediyorum,” diye omuz silkti Shtěrba.

Brno kadrosunda durum nasıl? Mevcut oyuncuların niteliklerini kanıtlama şansı bulduğu test dönemi Cuma günü sona erecek. Antrenörler antrenman kampında kadroyu daraltmak ve kalitesini artırmak istiyor.

Brno'dan Zbrojovka ile Hodonín arasındaki hazırlık maçından bir an.

Başantrenör Polách ve Mucho'nun isteklerini tekrarladı: “Benim bakış açıma göre, kaliteli bir orta saha oyuncusu bizim için iyi olur.” “Jirka Hamza orta sahada oynuyor, durumu kötü değil, son altı ayda büyük ilerleme kaydetti. Sakinleşip oyunu yönlendirebilecek yaratıcı bir orta saha oyuncusu takıma çok yardımcı olacaktır.” Mucha, Adam Fousek'in Cumartesi günü ilk saatte ve Ondřej Pachlopník'in sakatlanmadan önceki kalan süre boyunca doldurduğu pozisyonu düşündü. .

Zbrojovka tarafından gelişi henüz reddedilmeyen, yine Esbjerg'li 20 yaşındaki Danimarkalı savunma oyuncusu Andreas Troelsen'in davası henüz sonuçlanmadı.