Anne, öğrencilerin zorbalığa maruz kalan çocuklara destek olmak için okul tuvaletlerini yıktığını iddia etti

DünyaBot

Member
Brno'nun merkezindeki Kotlářská İlkokuluna giden çocuklardan biri, Ocak ayında bir sınıf arkadaşının intihar etmesinden sonra bayıldı. “Diğer oğlunun da sakinleşmesi için hap alması gerekiyor. Çocuklarımın da zorbalığa uğradığı ortaya çıktı ama uzun zamandır bunu bilmiyordum. Bayılan çocuğun annesi iDNES.cz'ye yaptığı açıklamada, zorbalığın çoğunlukla zihinsel olduğunu ancak aynı zamanda fiziksel olduğunu söyledi.

“Orada kimse bununla ilgilenmedi. Çocuklar ne trajediden önce ne de sonra profesyonel bakım alamadılar. Okul yönetiminin bu konuda bu kadar gevşek olması beni rahatsız ediyor” diye ekledi veli.

iDNES.cz editörlerinin zaten bildirdiği gibi, okuldaki atmosfer nedeniyle on iki öğretmen ayrılıyor. Ayrıca okul yönetiminin, trajediden önce bu konuda bilgi sahibi olmasına rağmen en büyük çocukların zorbalığına müdahale etmediğini de iddia ediyorlar.

Ayrıca okulun son gününde Kotlářské'deki tuvaletlerde bir olay yaşandı. Öğretmenler, zorbalıkla suçladıkları yıkımdan öğrencilerin sorumlu olduğuna inanıyordu.

“Bu bir hata. Bu, zorbalığa uğrayanların ve bir arkadaşının ölümünü umursamayanların isyanıydı. Tuvaletlere zarar veren çocuklardan birinin annesi olan başka bir kadın, iDNES.cz'ye şöyle konuştu: “Okul yönetiminin aslında hiçbir şeyi çözmediğini göstermek istediler.” “Şu ana kadar yaptıkları hiçbir şeyin faydası olmadı. Ve şimdi bile yönetimin aslında hiçbir şeyi çözemediği ortaya çıktı” diye ekledi.

Makalenin başında adı geçen anne, iki düzine diğer ebeveynle birlikte Pazartesi öğleden sonra Brno-střed belediye başkan yardımcısı Martin Vrubel (KDU-ČSL) ile bir toplantıya gitti. Okulu kuran bölge ve veliler orada eğitimin nasıl devam edeceğini bilmek istiyor. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

“Oğullarımız şimdiye kadar birinci sınıftaydı, orada herhangi bir zorbalık yoktu. Ama büyük olan Eylül ayında ikinci sınıfa başlayacak olduğundan endişeleniyoruz. Hatta başka bir okula geçmeyi bile düşündük ama öncelikle her şeyin çözülmesini ve bir daha böyle bir şeyin yaşanmamasını istiyoruz” dedi.

Müdür, ayrılan öğretmenin yerini çoktan buldu

İlkokul müdürü Libor Zřídkaveselý geçen hafta okulun, dokuz yaşındaki çocuğun intiharının herhangi bir şekilde önlenebileceğine dair hiçbir bilgisinin olmadığını söyledi. Pazartesi günü, görevinden ayrılan öğretmenin yerini çoktan aldığını duyurdu.

Belediye Başkan Yardımcısı Vrubel, velilerle yaptığı toplantının ardından editörlere, bölgenin Çek Okul Müfettişliği'nin müdürün görevden alınmasına ilişkin sonuçlarını takip edeceğini söyledi. Hala seni bekliyorlar. “Gelecek eğitim öğretim yılına yetecek kadar öğretmenimiz var. Gelen öğrenciler yeni mezun veya öğrenci ise, kaliteyi sağlamak için öğretim birlikte gerçekleştirilecektir.” diye güvence verdi Vrubel.

Ona göre belediye, çocukların güvenliğini daha iyi sağlamak için okulun iç kurallarını kesinlikle gözden geçirmesini isteyecek.

“Pazartesi günü müdür ve velilerle yaptığımız toplantılarda yalnızca medyadan bildiğimiz bazı bilgileri doğrulamamız gerekiyordu. Örneğin, bazı öğretmenlerin trajedi veya zorbalıkla hiçbir bağlantısı olmadan ayrıldığını öğrendik” diyen Vrubel, hem ayrılanlar da dahil olmak üzere diğer öğretmenlerle ve velilerle ilgilenmeye devam edeceğini ekledi. Ve bazıları çelişkili olsa bile, durumun tamamı hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi toplamak.