8 Odisha tıp fakültesinden eğitim hastanelerini 15 Kasım’a kadar hazırlamaları istendi | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member
BHUBANESWAR: Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığı Cumartesi günü sekiz devlet tıp fakültesi ve hastanesindeki (MCH) müfettişleri eğitim hastanelerini 15 Kasım 2023’e kadar hazır tutmaya çağırdı.
Resmi kaynaklar, Keonjhar, Jajpur, Phulbani’deki Fakir Mohan MCH Balasore, PRM MCH Baripada, Bhima Bhoi MCH Balangir, SLN MCH Koraput, Sri Jagannath MCH Puri eğitim hastanelerinin ve devlet tıp fakültelerinin Ekim ayına kadar üniversite yetkililerine teslim edilmeye hazır olacağını söyledi. 15.
Daire, AÇS yetkililerinden, hastane binalarının teslim alınmasından itibaren bir ay içinde üniversite hastanelerinin işlevsel hale getirilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep etmiştir. Daire başkanına danışarak ekipman ve enstrümanların listesini hazırlamaları istendi.
Sundargarh hükümetinin MCH eğitim hastanesi MCH’ye ait olsa da, Bhawanipatna’daki devlet tıp fakültesi 15 Şubat 2024’te nakil için hazır olacak. O zamana kadar bu tıp fakültesi, Bhawanipatna’daki bölge genel merkezinin hastanesi olacak bir eğitim hastanesi olarak, hükümet emri dedi.