Bhubaneswar: Orta Öğretim Kurulu (BSE), Odisha tarafından yürütülen yıllık Lise Sertifikası (HSC) sınavı Cuma gününden itibaren başlayacak.
Odisha’daki 3.218 sınav merkezindeki giriş sınavlarına 5.41 lakh kadar öğrenci katılacak.
Okul ve Yaygın Eğitim Bakanı Samir Ranjan Dash, öğrencilerin sınavlara güvenle gelmelerini istedi.
3.000’den fazla merkezin tamamında sınavlar için tüm düzenlemeler yapılmıştır. Öğrenciler daha önce özet-1 sınavında göründükleri gibi sınav merkezlerine güvenle gelmelidirler.
Dash, “Sınav merkezleri, sınav sırasında güvenlik ve adaleti sağlamak için CCTV gözetimi altında olacak” dedi.
BSE, anket sızıntısı vakalarını izlemek amacıyla özel düzenlemeler yaptı ve anketlerin güvende tutulduğu 316 merkez merkezi kurdu. 316 aktarma merkezinden 22’si, çoğunlukla anketlerin saklandığı Maoist istilasına uğramış bölgelerde polis karakolları.
“Soru formları sınav başlamadan bir saat önce sınav merkezlerine ulaşacaktır. Yani kağıtların sızma ihtimali yok. Ayrıca güvenlik görevlilerine ait cep telefonlarının merkez amirinin dışında merkezlere girmesine izin verilmiyor” dedi.
BSE ayrıca, sınavlar sırasında yanlış uygulamaları kontrol etmek için gözetim için gözlemciler ve düğüm görevlileri dışında 36 kurul görevlisi dahil 74 ekip oluşturmuştur. Genel sekreter, daha önce ilçe toplayıcıları, SP’ler ve ilçe öğretmenleri ile sınavın düzenlenmesini görüşmüştü. Hazra, soruşturmanın sorunsuz ve adil kaynaklarla ilerlemesi için gerekli adımları atma talimatı verdi.
Kurul, artan sıcaklık nedeniyle sabah saatlerinde de sınav yapılmasına karar verdi. Sınavlar sabah 8’de başlıyor.