5 Günlük Film Festivali Puri Sahillerinde | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

Bhubaneswar: İki yıllık bir salgın aradan sonra, Kendi Filmini Getir Festivali’nin (BYOFF) 20.’si Salı günü Puri sahillerinde Satyajit Ray’in ‘Jalsaghar’ filminin gösterimiyle başladı. Bağımsız sinemayı kutlamayı amaçlayan beş günlük festivalde, ülkenin dört bir yanından çeşitli türlerde ve gösterim sürelerinde 60’tan fazla filmin gösterilmesi bekleniyor.
“BYOFF birçok yönden benzersizdir ve gösterilen sinemalar için bir seçim, jüri ve ödül olmamasıyla diğer film festivallerinden farklıdır; ve filmi olan herkes burada sunabilir. Hiyerarşi yok, bürokrasi yok. Sadece güneş, kum, deniz, sinemalar,” diyor film yapımcısı ve organizatör Susan Misra. “Büyük film yapımcısına saygı duruşunda bulunmak için festivali düzenledik ve bu nedenle etkinliği ‘Jalsaghar’ filmiyle açmayı düşündük” diye ekledi.
BYOFF’un önceki edisyonlarından farklı olarak, bu yıl pandemiden sonraki ilk tam teşekküllü film festivali olduğu için yabancı film girişi olmayacak. Misra, “Çalışmalarını sergilemeye hevesli pek çok hevesli genç film yapımcımız var” dedi.
Ayrıca, Amartya Bhattacharya’nın ‘Adieu Godard’, Anupam Patnaik’in ‘Pratikya’, Suresh Patnaik’in ‘Trusna’, Jayraj Bhattacharya’nın ‘Ghya Chang Fou’, ‘Dhymna’ gibi eleştirmenlerce beğenilen bir dizi film planlanıyor. Shyamal Karmakarve Susant Misra’nın “Joseph-Born in Grace”i.
Filmler, Puri sahillerindeki derme çatma çadırlarda gösteriliyor. Kutlamaları kutlamak için ülkenin dört bir yanından yaklaşık 300 delege bekleniyor.
“Film kariyerimde BYOFF’un özel bir yeri var ve 10 yılı aşkın süredir bu festivale seyahat ediyorum. “Adieu Godard” filmi 25 Şubat’ta gösterilecek olan Amartya Bhattacharya, “Burada dünya sinemasının büyüsünü ilk kez deneyimledim ve Chaudhury Bikash Das gibi bazı harika film kişilikleriyle tanıştım” dedi.