48 kolejin çatısına güneş enerjisi sistemi kuruluyor | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR: Eyalet hükümeti, 48 devlet kolejinin ve 16 öğretmen eğitim kolejinin (TEI) çatılarına güneş enerjisi sistemleri kurmaya karar verdi. Odişa.
Eyalet hükümeti, Odisha Limited’in Yeşil Enerji Geliştirme Şirketi’ni kurdu (GEDCOLDevlete ait Odisha Hydro Power Corporation’ın (OHPC) bir iştiraki olan ), yüksek öğretim departmanına bağlı 64 kolejde çatı üstü güneş enerjisi sistemleri kurma işini tamamladı.
Resmi kaynaklar Perşembe günü yaptığı açıklamada, ajansın kurumları maksimum güneş enerjisi kullanımı için toplam çatı alanı ve her kurumun toplam enerji ihtiyacı için araştıracağını söyledi.
Bu amaçla büro tarafından detaylı bir proje raporu (DPR) hazırlanacaktır. Yüksek öğretim departmanı, bu araştırma ve raporun hazırlanması için GEDCOL CEO’suna yazı yazmıştır. DPR.
Hükümetin 48 koleji arasında BJB Özerk Üniversitesi ve Bhubaneswar’daki Rajdhani Koleji bulunmaktadır. SCS Özerk Koleji ve Puri’deki Devlet Kadın Derecesi Koleji, Sambalpur’daki Netaji Subhash Chandra Bose Derecesi Koleji ve Devlet Kadın Derecesi Koleji, Balasore’deki Fakir Mohan Özerk Koleji ve KKS Kadın Derecesi Koleji, Sundargarh bölgesinden beş kolej ve Ganjam bölgesinden dört kolej.
Daha önce departman, devlet üniversitelerinin çatılarına güneş enerjisi sistemleri kurarak bu kurumları daha çevreci hale getirmek ve enerji kullanım maliyetlerini azaltmak için karar almıştı.
Geçen yıl, Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığı eyaletteki yedi tıp fakültesi ve 32 bölge hastanesinde (DHH) çatı katında güneş enerjisi projeleri geliştirmeye karar verdi. Odisha Yenilenebilir Enerji Geliştirme Ajansı’nın (OREDA) Yenilenebilir Enerji Hizmet Şirketi (RESCO) programı kapsamında sağlık tesislerinin ve hastanelerin çatılarına kurulacak.