UdhagamandalamTamil Nadu’daki iki fil kampından on üç mahout ve yardımcıları (kavadis) bir eğitim programı için Pazar günü Tayland’a geldi.
Mudumalai Tiger Reserve’deki (MTR) Theppakadu Fil Kampından üç mahout, dört kavadis ve bir sığır müfettişi, altısı Anamalai Tiger Reserve’deki Kozhikamuthi Fil Kampından. 11 Şubat’a kadar Lampang’daki Thai Elephant Conservation Center’daki (TECC) programa katılacaklar.
“Koruma bilimi zaman içinde gelişti ve bilgimizi her düzeyde, özellikle de kamp fillerinin ana bakıcıları oldukları için mahutlar ve kavadiler düzeyinde sürekli olarak güncellememiz gerekiyor” dedi. Supriya Sahu, Ek Genel Sekreter, Çevre, İklim Değişikliği ve Orman Dairesi. TOI’ye “Eğitim programı sırasındaki öğrenme ve bilgi alışverişi, fillerimize daha iyi ve profesyonel bakım sağlamak için modern bilimsel ilkelerin daha iyi anlaşılmasına yol açacaktır” dedi.
Sahu, TECC’nin fil yönetimine bilimsel yaklaşımıyla tanındığını söyledi. “1993 yılında kurulmuş, hasta hayvanlar için bir tedavi merkezinin yanı sıra bir araştırma merkezi olarak hizmet vermektedir. Hükümetin, bizim için çok değerli olan geleneksel bilgilerini daha da geliştirmelerine ve güçlendirmelerine büyük katkı sağlayacak olan bu öğrenme fırsatını kabile bakıcılarımıza sağlayabildiği için memnunum.”
Theppakadu Fil Kampı’nda 28 fil bulunurken, Kozhikamuthi Kampı’nda 27 fil yaşıyor. İki fil kampından bir başka mahout ve kavadi grubu yakında eğitim için Tayland’a gidecek.